Električne inštalacije

Električna napeljava v hiši predstavlja bistveni element

Električna napeljava v hišiElektrična napeljava v hiši je bistveni element vsakega doma. Brez elektrike ni mogoče kuhanje z električnim štedilnikom, hladilniki in zamrzovalne skrinje ne delujejo, na sprejemanje in oddajanje podatkov preko televizije, telefona, radia in interneta pa lahko kar pozabite.

V osnovi ločimo nizkonapetostne elektroenergetske instalacije in informacijske instalacije, ki jih uporabljamo za računalnike oziroma računalniška omrežja, telefonijo, domofon, klimatske in ogrevalne naprave, pa tudi za protivlomno in protipožarno zaščito. Nizkonapetostna električna napeljava pa v hiši služi za priključitev luči in električnih naprav.

V podjetju Elektro Pečaver d.o.o. vam bomo strokovno svetovali ter poskrbeli tako za prenovo električne napeljave v stari hiši kot za projektiranje elektroinštalacij v novogradnji.

Kdaj je električna napeljava v hiši potrebna zamenjave

Električna napeljava v hiši je zamenjave potrebna takrat, ko ni več varna – kadar so električni vodniki, po katerih poteka, dotrajani. Znaki skorajšnje dotrajanosti so lahko utripajoče luči in segrete vtičnice, pregorele varovalke, delna izguba elektrike in preobremenjene vtičnice. Pravi odgovor o tem pa nam bodo dale meritve, ki jih bo opravil elektroinštalater.

Osnova vsake prenove električnih inštalacij je projektiranje elektroinštalacij oz. izdelava natančnega načrta, na katerem morajo biti označene vse varovalke in tudi tipi ozemljitvenega sistema. Naredi ga projektant ali inštalater in ga tudi dosledno izvaja, da se izogne zapletom ob morebitni poznejši okvari ali ob napakah na napeljavi. Projektiranje elektroinštalacij, ki je sicer ključnega pomena tudi pri novogradnjah, zato prepustite strokovnjakom.

Projektiranje elektroinštalacij naj bo dobro premišljeno

Projektiranje elektroinštalacij je pri novogradnjah vredno posebne pozornosti. Pogosto namreč šele po vselitvi ugotovimo, da smo na primer predvideli premalo vtičnic in stikal.

Za lažje projektiranje elektroinštalacij zato svetujemo, da ne pozabite na:

Če je električna napeljava v vaši hiši že stara in dotrajana, nikar ne odlašajte in nas obiščite. V podjetju Elektro Pečaver d.o.o. znamo poskrbeti  za kakovostno projektiranje elektroinštalacij!