Električne inštalacije

Električne meritve so zakonsko predpisane

Ključen korak pri vzdrževanju vsake električne inštalacije so redne električne meritve. Te morajo izvesti profesionalni elektroinštalaterji, ki bodo za vašo električno napeljavo poskrbeli od začetka do konca.

Čemu meritve služijo?

Električne meritveElektrične meritve so eden izmed ključnih korakov, ki se ga opravlja pri rednem pregledu oziroma vzdrževanju elektroinštalacij. Pomembne so zato, ker z njihovo pomočjo dobimo vse potrebne informacije o stanju naše električne napeljave. Treba pa je tudi poudariti, da so meritve tudi zakonsko predpisane. Po zakonu obstajajo namreč točno določene situacije, v katerih je treba poskrbeti za strokovne in natančne električne meritve. Takšne situacije se pojavijo na primer takrat ob prvi električni priključitvi ali pa ob spremembi oziroma prenovi električne napeljave. Meritve elektroinštalacij so ključnega pomena za redno kontrolo stanja in delovanja električne inštalacije.

Kdaj je potrebno opraviti električne meritve?

Nujno jih je treba opraviti pri elektroinštalaciji novozgrajenih objektov ali objektov, ki so bili deležni prenove. Prav tako nujne so električne meritve po spremembi elektroinštalacij ali po njihovem remontu. To pa zato, ker ob vsaki spremembi, dodatku ali nadgradnji elektroinštalacij potrdila o parametrih izgubijo veljavnost in jih je treba prenoviti. Merjenje je treba opraviti tudi pred priključitvijo kakršnegakoli stroja ali električne napeljave. Seveda pa so meritve tudi nepogrešljiv del rednih pregledov tako hišnih elektroinštalacij kot tudi strojev in delovne opreme.

Električne inštalacije, ki so deležne meritev

Kaj vse vključujejo električne meritve? Naši strokovnjaki se ob pregledu in meritvah podrobno posvetijo elektroinštalacijam, osvetlitvi ter preverjanju naprav in strojev. Pri vsakem električnem objektu izvedejo vsa potrebna testiranja, da jim ne uide nobena napaka. Preglede opravljajo bodisi pri hišah in stanovanjih kot tudi pri večjih objektih, na primer v tovarnah, trgovinah, dvoranah in tako dalje.

Profesionalne in natančne električne meritve

Naši strokovnjaki poskrbijo v celoti poskrbijo za električne inštalacije. Posvečajo se napeljavi, prenovi, adaptaciji, pregledom in rednem vzdrževanju električnih inštalacij. Ob meritvah bodo izpolnili in vam izročili vso potrebno dokumentacijo, ki vključuje vse, kar zahteva zakonodaja. V dokumentih boste tako zasledili shemo razdelilnikov in stikalnih blokov, shemo energetskega napajanja, tehnično dokumentacijo PID in vse ostale nujne elemente. Z njimi se boste lahko dogovorili za vse, kar zadeva električno napeljavo. Na voljo so vam za strokovno svetovanje in spremljanje ob vsakem koraku – od napeljave ali prenove do rednih pregledov, meritev in vzdrževanja.