Električne inštalacije

Kaj je pametna hiša – hiša, ki jo upravljajo pametne inštalacije

Pametna hišaIzraz pametna hiša v zadnjih letih slišimo vse pogosteje, vendar pa si povečini ne znamo predstavljati, kaj bil lahko pomenil. Torej, kaj je pametna hiša? Gre za hišo, v kateri so nadzor in komunikacijo nad električnimi napravami prevzele inteligentne oz. pametne inštalacije. V naših domovih je namreč na voljo vse več elektronskih naprav in sistemov, ki opravljajo svoje naloge vsak na svoj način, različne pa so tudi njihove zahteve za napajanje in upravljanje. Ker so električne inštalacije postale preobsežne in skoraj neobvladljive, se je pojavila potreba po novih, pametnejših inštalacijah.
Pri pametnih inštalacijah gre za sklop različnih podsistemov, ki poskrbijo za številna vsakodnevna opravila, na primer za nadzor nad razsvetljavo, ogrevanjem, avdio-video sistemi ali tehničnim varovanjem. Možnosti teh sistemov je nešteto, nadgradnjo pa lahko prepustite svoji domišljiji. Inteligentne inštalacije pri tem uporabljajo preizkušeno in dovršeno tehnologijo za izboljšanje in poenostavljanje vašega bivanja. Glavne prednosti, ki jih pametna hiša prinaša uporabniku, so večje udobje, varnost in prihranek energije.

Kaj je pametna hiša naredila za uporabnikaInteligentne inštalacije

Ko se odločimo za pametno hišo, zagotovo lahko računamo na prihranek. Pametna hiša lahko pripomore tudi k do 30 odstotkov nižjim stroškom. Čeprav je naložba v pametne inštalacije za približno 30 odstotkov dražja od naložbe v klasične inštalacije, pa se ta razlika povrne že v nekaj letih. Poleg tega lahko prihranimo tudi pri vgradnji pametnih inštalacij, saj je projektiranje električnih inštalacij lažje, polaganje električnih vodnikov pa enostavnejše.
Pametna hiša zagotavlja visoko stopnjo varnosti pred nepovabljenimi gosti, saj nas bodo pametne inštalacije o njih obvestile. Senzorji bodo v nadzorovanih prostorih namreč zaznali gibanje,  sistem pa nam bo na mobilni telefon posredoval glasovno ali SMS-sporočilo. Sicer pa to, kaj je pametna hiša naredila za uporabnika, zagotovo najbolje vedo zadovoljni uporabniki.

Pametna hiša ponuja uporabniku tudi udobje

Inteligentne inštalacije v pametni hiši poskrbijo za mnoga opravila in tako uporabniku prihranijo čas in energijo. K še večjemu udobju uporabnika pa pripomore tudi enostavnost upravljanja s sistemom. Upravljati ga je mogoče kar s pomočjo tabličnega računalnika, osebnega računalnika, zaslona, občutljivega na dotik, ali ter s pomočjo GSM prenosnega oz. pametnega telefona.

Za bolj podrobne informacije o tem, kaj je pametna hiša, ste vabljeni v Elektro Pečaver. Nudimo celovite storitve elektroinštalacij za vse namene. Vašo hišo lahko spremenimo v pametno hišo prihodnosti. Vabljeni!