Električne inštalacije

Taljive in avtomatske varovalke

Obstajata dve vrsti varovalk, to so taljive in avtomatske varovalke. Skozi kremenčev pesek je v taljivi varovalki napeljan tanek vodnik, ki se ob previsokem toku stopi, zato so taljive varovalke nepopravljive in jih v zadnjem času vedno bolj izpodrivajo avtomatske varovalke. V avtomatski električni varovalki se pri previsokem toku sproži mehanizem, ki jo avtomatsko izklopi in jo zato lahko ponovno vklopimo. Namen varovalke je ta, da se ustavi električni tok pri preseženi določeni mejni vrednosti, v izogib požaru na napeljavi in v izogib nevarnosti za uporabnike.

Kako deluje avtomatska varovalka

Avtomatske električne varovalke se izklopijo po predolgo trajajoči obremenitvi, in sicer na osnovi pregretega bimetala, skozi katere teče tok. V primeru previsokega toka oziroma tako imenovanega kratkega stika, elektromagnet takoj prekine tokokrog. Da bi tok ponovno omgočili, je treba zgolj pretakniti običajno stikalo na varovalki.

Kakovostne varovalke ETI

varovalkeETI je podjetje z dolgoletno tradicijo in je do danes postal eden osrednjih svetovnih proizvajalcev za električne instalacije, dobavo električne energije srednje in nizke napetosti. Elektromaterial podjetja ETI bo zanesljivo najboljša izbira za vašo hišno napeljavo in elektro omarico. Za varovalke in drugo opremo, ki je prisotna na tržiščih šestdesetih držav, je podjetje med prvimi v Sloveniji prejelo certifikat za kakovost ISO 9001 ter ravnanje z okoljem ISO 14001.

Med naborom varovalk ETI je dovolj raznolike ponudbe in rešitev za vse situacije vaše električne napeljave. Izbira varovalk se razlikuje po nazivnem toku, napetosti, številu polov, izklopni zmogljivosti in kategoriji uporabe. Prav tako se jih lahko uporablja za ročno krmiljenje. Z najsodobnejšimi avtomatskimi varovalkami ETI ob izpadu električnega toka že v trenutku veste, zakaj je do izpada prišlo. Zaščitna varovalka na diferenčni tok z nadtokovno zaščito vam z LED signalizacijo pove, ali se je aparat izklopil zaradi preobremenitve (kratkega stika), diferenčnega toka ali zaradi ročnega izklopa.

Preglejte našo dobro založeno ponudbo avtomatskih varovalk ETI in elektro omaric za varovalke. Izberite zanesljivo, preverjeno in ugodno.